DRUMUL SPRE BUREBISTA
  • drumul spre Burebista
    • originile regelui burebista
  • Scolile Traco-geto-dacice
    • Căpâlna
    • Bănița
    • Costesti
    • Blidaru
    • Piatra Roşie
    • Godeanu, vf Gugu- Kogaionon
    • Feţele Albe
    • Sarmizegetusa Regia
    • Apulon, Alba Iulia
  • NEMURITORII LUI ZAMOLXIS
    • Arheologia tracica si Alchimia
    • Misterul Ingerilor si a Gigantillor Geti.
    • Coroana tracică și zamolxisul

   În experiența mea, descoperirea României antice a fost o aventură de transformare, iar când vizitezi țara cu intenție pură, evoluezi. M-am întrebat de ce am fost captivat de România și strămoșii săi. Am simțit ca și cum Zamolxis primordial ar fi zăcut în stare latentă în mine și, în timp ce mergeam prin sanctuarele geto-dacilor, am observat o înviere.
    În general, studierea originilor noastre străvechi deschide uși pe care societățile și religiile secrete din zilele noastre,le-au închis . Oricum, reconstruirea trecutului antic al României este crucială pentru Umanitate; este unul dintre ultimele care să fie descoperit. Din păcate, multe dintre vechile înregistrări ale României au fost furate și împrăștiate în întreaga lume; celelalte țări au revendicat aceste comori ca fiind ale lor. Drept urmare, în ultimii 7 ani, mi-am asumat rolul unui Sheppard care rezolvă codul dacic rătăcitor. În plus, în timp ce locuiam în regiunea Sarmizegetusa, am primit informații și mi-am promis că îmi voi petrece restul vieții descoperind secretele ei străvechi. În cele din urmă, am o echipă bună în jurul meu care contribuie la viziune. Dacă viața mea s-ar termina devreme, ei ar relua de unde am început; asta îmi dă speranța că lumea va vedea România autentică și originile sale străvechi.
Mai mult, am descoperit că lipsesc părți semnificative ale strămoșilor României; trebuiau trase paralele din alte societăți primordiale în care eram cufundat. În esență, am sintetizat 15 ani de cercetare a Originilor Antice pentru a oferi o relatare clară despre traco-geto-daci. De exemplu, atunci când se face referire la știința primitivă, limbajul lui Zalmoxis are multe interpretări (Salmoxis, Zamolxis, Zalmoxis, Zamolxe, Samolxis), fiecare variație poate suna adevărată pentru individul care percepe că așa ceva există. În plus, conceptul acestui nume există de când Dimensiunile Stelare au luminat cerul Nopții.  Zamolxis este localizat în întreaga lume ca fiind Pleiadele; se poate vedea asta în artă, arhitectură, poezie și culte/religii. Totuși, am vrut să folosesc ortografia lui Zamolxis pentru că se aseamănă cu colectivul sau cu un consiliu de oameni, elementul aer și suprasufletul. Pe de altă parte, mi-a plăcut limbajul lui Zalmoxis/Zalmoxe; a reprezentat individul, corpul, elementul pământului și sinele superior.
Pe scurt, să fie cunoscut că Zalmoxis nu a fost un bărbat; aceste nume, și numeroasele sale surse, sunt o poveste pierdută în traducere. Zalmoxis este un arian al Dunării, iar influența carpatică s-a transmis din această linie de sânge regală primordială a dragonului ca Pleiadele, în filozofia și religiile contemporane. Mai mult, Zamolxe nu are legături cu tradiția, valorile patriotice, sistemele politice sau caracterele religioase. Ca rezultat, nicio dezbatere filozofică, istorică sau concluzie ale vreunei teze nu poate fi finalizată decât dacă se poate vedea Zalmoxis ca fiind Universal în natură. În cele din urmă, stăpânirea și pretențiile asupra proprietății intelectuale pot umfla percepțiile unei persoane și le pot menține într-o buclă nesfârșită de consum; aceasta creează limitări. În cele din urmă, când se dobândește cunoaștere în toate lucrurile mari și mici, ești Rege; numai atunci ai dreptul să porți Coroana lui Zamolxe și să comunici cu Zamolxis.

În România au fost descoperite mai multe coroane traco-geto-dacice. După cum urmează: Coiful de Aur al Coțofeneștiului, Coiful din Peretu, Coiful din Agighiol, Coiful din Cucuteni-Băiceni și Coiful Porților de Fier. În opinia mea, coroanele sunt mult mai vechi decât sugerează faptele istorice; este dificil de datat vârsta metalelor folosind procesul standard de radiocarbon. În plus, metodologia de datare se bazează pe evaluarea obiectului, cum ar fi locația geografică și cunoașterea metalelor precum termenul Bronz sau Epoca Fierului. Drept urmare, atunci când o coroană de aur sau argint este descoperită în România, ei observă împrejurimile și testează cu carbon artefactele găsite în sau în apropierea locației, precum cele de lemn, piele, pânză, ceramică și rășini. În consecință, această abordare limitează vârsta coroanei; nu e vina nimănui; coroanele sunt transmise de la o generație la alta, așa că, de cele mai multe ori, sunt mai vechi decât sunt documentate. În cele din urmă, dat fiind că am discutat despre compozițiile și locația metalelor, ne putem concentra mai mult pe simbolologia și funcția coroanei.
    Care este diferența dintre coroane și coifuri? Paralele au fost trase din cercetările mele din Egipt, pentru a putea descrie cu exactitate variațiile coroanelor antice descoperite în România; ambele țări au afișat creaturi mitice și ochi mistici în decorațiuni. În primul rând, cuvântul coroană este un termen generic care sugerează mai multe soiuri de podoabe pentru cap purtate de regi și familia regală, transmise prin liniile de sânge antice. Apoi, culoarea, opera de artă, forma și dimensiunea coroanei indică regiunea regalității, comunică puterea și identifică zeitățile din ceremoniile religioase sau de război. În ceea ce privește coifurile, acestea sunt purtate de o clasă mai inferioară a societății și nu sunt asociate cu familia regală. Pur și simplu, descoperirile din România sunt coroane purtate de regii traco-geto-daci, și nu coifuri.
     Când locuiam în Egipt, arheologul cu care am studiat mi-a explicat că există mai multe stiluri de coroane. Mai mult, ei au sintetizat informațiile într-un grup de 4 categorii pentru a-și aprofunda studiul și pentru a înțelege mai bine funcția coroanei. De exemplu, Coroana Albastră (Khepresh), Coroana dublă (Pschent), Coroana Albă (Hedjet), Coroana Roșie (Deshret), ele reprezentând delta Nilului, valea Nilului, regiunile superioare și inferioare ale Egiptului. În plus, regii sau familia regală purtau coroanele la război ca steag patriotic, modelat în timpul paradelor pentru a da semne de putere,iar atunci când regele stătea pe tronul său, simbolizând unificările. Prin urmare, coroanele traco-geto au fost folosite în același scop: sărbători, ceremonii religioase și parade de război. Deci, în percepția mea, coroanele de aur simbolizează coaliția și statutul înalt; argintul reprezintă regiunile cele mai prospere și fertile. În cele din urmă, sunt conștient că au existat mai multe stiluri de coroane și multe alte interpretări în Egipt și România. Totuși, este esențial să se stabilească o fundație simplă pentru o poveste, astfel încât studiile și generațiile viitoare să poată construi pe ea.

Coroanele de la Porțile de Fier ale Dunării sugerează o temă consistentă pe care o numesc ochii lui Zalmoxis,fiind ilustrate și  creaturi mitice, zoomorfe. Din nou am observat asemănările cu alte societăți antice pe care le-am cercetat, cum ar fi aborigenii din America de Nord. În plus, când am urmărit originile numelui meu nativ, am fost  condus în Bulgaria, confirmând că localnicii din Canada au migrat din Europa de Est prin strâmtoarea Bering. Mai mult, nativii aveau un respect profund pentru regnul animal; ochii de pe coroanele geților simbolizau spirite ale unor animale precum vulturul, șoimul sau bufnița. De asemenea, păsările de pradă erau un semn al înțelepciunii și mesagerii oamenilor din cer (ființe îngerești); totemul nativ al păsării-tunet a fost glorificat printre toate triburile cu legende asemănătoare cu ceea a lui Horus și Şoimul.
    În Egipt, ochii au fost codificați într-o mare parte în arta, arhitectura și moda lor cu mai multe interpretări, cum ar fi Ra și Horus. Ochiul lui Ra, zeul soarelui, simbolizează ochiul drept al puterii, patriarhul, viziunea și accesul nelimitat la Zei. În plus, el a fost un zeu creator asociat cu formarea întregii vieți și a anotimpurilor. În continuare, ochiul lui Horus era zeul cerului, al protecției, al războiului, al păsărilor de pradă și al accesului nelimitat la Zeiță, matriarhul. În ceea ce privește egiptologia, ochii lui Horus simbolizează echilibrul zeilor și zeițelor, masculinul și femininul. În plus, ochiul său drept reprezintă soarele, iar ochiul stâng, luna. În echilibru, ochii erau asociați cu coroanele roșii și albe. De asemenea, coroana roșie a definit bazinul fertil al râului Nil, iar coroana albă, unificarea Egiptului de sus și de jos.
    Să presupunem că construim un pod metaforic din Egipt în România; Helios este Ra și Apollo este Horus. În cele din urmă, originile lui Apollo și Helios sunt hiperboreene-ariano-traco-geto-dacice, așa că este de imaginat că coroanele din Defileul Dunării au fost purtate de regii geți care venerau acești doi zei.     Ă ț ă
    În folclorul sumerian și babilonian, ochii reprezentau o albină și forma coroanei de aur a unui stup. De asemenea, sumerienii erau cunoscuți ca Zeii Polenului; în continuare voi extinde prin scriere acest subiect .Adițional, ei adorau conul de pin, iar coroana de aur a geților denotă o formă similară. La fel, conul de pin reprezenta nemurirea și glanda pineală; ilustrația ochilor era ușa către realități superioare. În plus, conul de pin este asociat cu acte ezoterice de trezire,de când arta și cultura  există. De asemenea, denumirea de „glandă pineală” este dată datorită formei sale de con de pin; anticii i-au descoperit misterul și au creat o știință în jurul său; acum cunoaștem pineala ca „al treilea ochi”, centrul multidimensional al creierului.
    Oamenii primordiali erau conștienți de magie pentru a atinge cel mai înalt statut social și niveluri de iluminare spirituală. Odată atinsă ascensiunea, ei se îmbrăcau în comori care denotă imagini cu icoane iluminate; în timpul nostru, numim acest aspect, a se comporta ca un păun, simbolul masculinității și patriarhului. Destul de interesant, National Geographic a scris un articol despre păun care se aliniază subiectului. Termenul „păun” este folosit în mod obișnuit pentru a se referi la păsările de ambele sexe. Din punct de vedere tehnic, numai masculul se numește păun. Femela este păuniţă și, împreună, sunt numiți păuni. Masculii potriviți adună haremuri cu mai multe femele, fiecare dintre ele depunând trei până la cinci ouă. În continuare, asirienii sunt ilustrați cu aripi cu pene arătând conuri de pin ținute într-o mână și un plic cu polen de albine în cealaltă. Astăzi, Vaticanul a construit un monument al unui con mare de pin cu păuni masculi pentru a-și prezenta cunoașterea în școlile de mistere asiriene.
   În cele din urmă, arta și arhitectura antică prezintă conul de pin în Tibet, China, Egipt, India și Mesopotamia. De asemenea, modelul coroanei getilor se află și pe împodobirea/veșmântul capului regelui Buddha din Tibet și în India, modelat după Shiva.


Mierea și polenul erau hrana regilor antici, o masă divină care oferea longevitate și care sporea tehnologia Aurului pe care regalii o foloseau ca bijuterii, precum coroanele Dunării și brățările purtate pe brațe de la Sarmizegetusa. La fel, ambrozia (băutura) și nectarul erau hrana și nemurirea zeului. Din nou, voi folosi alte civilizații și mitologia lor pentru a descrie cu acuratețe venerarea regelui getic față de albină și medicina ei. De altfel, în percepția mea, traco-geto-dacii au inspirat și au deschis drumul către mitologie și religii în întreaga lume.
     Geții îl venerau pe Gebeleizis, regele trac al zeilor și a tunetului sau fulgerului (furtună); grecii îl numeau Zeus iar romanii ,Jupiter. De asemenea, regii o adorau pe Hestia, Regina Focului și păstrătoarea Flăcării Cosmice; ea era un model pentru Melissa, regina albină. În continuare, mitologia greacă antică ne spune că Zeus avea multe nume; unul dintre titlurile care i s-a dat a fost „Melissaios'' care înseamnă „omul-albină.” El a primit acest nume din povestea când mama sa l-a ascuns într-o peșteră secretă de pe Muntele Dictec, departe de tatăl său, Kronos. Din fericire, peștera era plină cu albine magice care l-au hrănit pe prunc cu miere;zeul a trăit în peșteră până când a crescut, apoi l-a detronat pe Kronos și a devenit regele zeilor.Mai târziu, Zeus a răsplătit albinele transformându-le într-o culoare strălucitoare aurie.De asemenea, darul profeției a lui Apollo l-a primit de la trei fecioare albine. În cele din urmă, Dionysos a fost crescut într-o peșteră și hrănit cu miere; ca și Zeus, el este asociat cu apicultura și a devenit zeul vinului de hidromel, băutura alcoolică din timpul său. În Egipt, albinele sunt mesageri ai zeilor care au crescut din lacrimile lui Ra când au căzut în nisipul deșertului.De asemenea, albina era venerată ca și călăuză în viața de apoi, simbolizând nemurirea.
     În concluzie, aceste legende ale venerării albinelor pot stabili o fundație pentru coroanele de aur în formă de stup care afișează ochii albinei și relatările traco-geto-dacice despre nemurire. Dar, în cele din urmă, nu ar trebui să limităm niciodată percepțiile în timp ce studiem artefacte antice; nu știm niciodată ce se poate debloca în mintea conștientă. Cu îndrăzneală, sunt norocos că am călătorit, dobândind ani de investigații experiențiale sau practice. În plus, am fost invitat la situri arheologice care nu au fost niciodată deschise publicului. Cu toate acestea, cea mai îmbogățitoare parte a călătoriei mele a fost să trăiesc printre bătrânii din regiunile pe care le-am vizitat și să-i ajut pe sătenii care m-au găzduit. Mulțumesc, România; mi-ai deschis acum ochii și inima către adevăr. Îți slăvesc țara zilnic. 

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • drumul spre Burebista
    • originile regelui burebista
  • Scolile Traco-geto-dacice
    • Căpâlna
    • Bănița
    • Costesti
    • Blidaru
    • Piatra Roşie
    • Godeanu, vf Gugu- Kogaionon
    • Feţele Albe
    • Sarmizegetusa Regia
    • Apulon, Alba Iulia
  • NEMURITORII LUI ZAMOLXIS
    • Arheologia tracica si Alchimia
    • Misterul Ingerilor si a Gigantillor Geti.
    • Coroana tracică și zamolxisul