DRUMUL SPRE BUREBISTA
  • drumul spre Burebista
    • originile regelui burebista
  • Scolile Traco-geto-dacice
    • Căpâlna
    • Bănița
    • Costesti
    • Blidaru
    • Piatra Roşie
    • Godeanu, vf Gugu- Kogaionon
    • Feţele Albe
    • Sarmizegetusa Regia
    • Apulon, Alba Iulia
  • NEMURITORII LUI ZAMOLXIS
    • Arheologia tracica si Alchimia
    • Misterul Ingerilor si a Gigantillor Geti.
    • Coroana tracică și zamolxisul
 Pentru a înțelege cele mai complicate lucrări ale geților-daci, rebuie să privim în spatele vălului secretului, pentru a descoperi ce l-a luminat pe regele Burebista.. A fost ținuturile pe care alege să-și construiască împărăția? Ce a învățat organizația sa pentru a-l determina să creeze în Munții Huneadura-Orăștie? Au construit geții Sarmizegetusa, rețelele lor de temple și și fortărețe deasupra altor societăți vechi înălțate înaintea lor?
     Realizările arhitecturale emergente din Sarmizegetusa, templele și cetățile sale magnifice care o înconjoară, povestesc despre relația traco-geților-daci cu pământul și practicile lor religioase. Din păcate, au fost descoperite doar o mică parte din Sarmizegetusa și palatele sale regale, tezaurul, piatra și metalurgia. Mai mult, secretele sale care completează istoria lumii sunt ascunse adânc în pământ și păduri; gloria ei e învăluită în camere și tuneluri. 
Sanctuarul Sarmizegetusa Regia poate părea un mister complex pentru unele minți; cu toate acestea, îi vei descoperi simplitatea, originile și scopul dacă vei pășii prin el așa cum o făceau anticii. De exemplu, Sarmizegetusa era în continuă evoluție; fiecare rege a adăugat o secțiune și a avut motivul lui pentru a face acest lucru; nu a fost creat de Decebal; înaintea lui, Burebista și Deceneus au administrat cea mai mare parte a construcției sanctuarului. În percepția mea, puteți observa diferitele dinastii lângă pietrele templului; există trei dimensiuni diferite de diametru și de măiestrie. Sarmizegetusa anterioară a lui Burebista, Deceneus și a dragonilor regali sunt stâlpii mai mici ai templului, cei mai apropiați de cele două altare circulare și de discul de andezit lunar. Acești stâlpi sunt asemănători cu cei din capitala geto-dacică Costești, unde au locuit regele Burebista și asociații săi. Cele mai proeminente temple au fost construite în afara Sarmizegetusei lui Burebista, în timpul dinastiei goților și Decebal. Dar, la fel ca toată istoria antică, majoritatea se bazează pe presupuneri ; nu putem ști niciodată 100% exact, decât dacă  am avea o mașină a timpului. 
 
Când geții-daci au construit aceste structuri, au crezut că nu este doar o casă pentru ei, ci și zeii și zeițele. O mare parte din artă și arhitectură și-ar fi stabilit marele respect și reverente pentru Zamolxis și pentru zeitățile din jurul credinței lor în nemurire. Geții ar fi creat hărți interdimensionale prin trasarea mișcărilor astronomice ale constelațiilor și planetelor (planuri multiple de existență). Când anticii au văzut cerul nopții, ar fi făcut acest lucru dintr-o perspectivă a tărâmurilor interioare sau a diferitelor niveluri care coexistă alături de ale lor. Nu a existat spațiu exterior, ci doar realitate interioară și renaștere în altă existență cosmică. Când fac referire la antici și folosesc cuvintele plan, cosmic, existență și astral, aceste analogii reprezintă suprafețe geometrice plane care trăiesc lângă pământ pe o rețea asemănătoare unui fagure de miere. Aceste planuri reprezintă niveluri, stări de conștiință sau ființă în care se crede că sufletul există pe multe planuri astrale, nu doar pe unul.
Cât despre prima mea vizită la Sarmizegetusa, a fost o surpriză. Nu auzisem inainte de asta, nu am văzut poze si nu am cercetat vreun loc din România. Când am ajuns la Sarmizegetusa și am asistat la frumusețea ei, am izbucnit în lacrimi, mi s-a extins inima și tot ce am putut face a fost să plâng. Am pus un genunchi pe pământ și am spus, OMG, aici e acasă. Am gasit-o; Am simțit că epuizarea celor 15 ani de călătorie în diferite țări în căutarea Bijuteriei Coroanei societăților ascendente, a luat sfârșit.  De altfel, am ajuns ca student la Sarmizegetusa și în România, în timp ce stăteam în lacrimi asistând la frumusețea peisajului său, manifestând astfel o purificare puternică în corpul meu. Cu îndrăzneală, am intrat pe Porțile Sarmizegetusei și am primit informații prețioase de la români, pământurile lor și strămoșii lor, pentru a contribui la o viață spirituală echilibrată. Pentru mine, Sarmizegetusa a fost o deschidere a chakrei inimii și o punte către intelectul superior. Cu toate acestea inima mea a devenit o hartă; Sarmizegetusa, Geția și România au fost plasate în centrul ei. În ultimii șapte ani am avut un drum dificil. În cele din urmă, mi-am făcut cale de ieșire din inimă, secțiune cu secțiune, pentru a decoda dacii -traco-geți și predecesorii lor, ariano-pelasgi, atlántienii, lemurienii și hiperboreenii.
    Sarmizegetusa, în forma sa originală, a fost construită într-un model hexagonal clădită pe diferite linii temporale ale conștiinței. Mai mult, arhitectura sa în stil piramidal și designul terasei vor prezenta în cele din urmă a 8-a minune potențială a lumii. Cu alte cuvinte, dacă arheologul ar înceta să măture pământul cu măturile și ar căuta adânc, toată România ar prospera. De altfel, am menționat de mai multe ori că Sarmizegetusa este mult mai străveche decât spun istoricii; din nou, dacă săpăm, vom descoperi palate și holuri străvechi care duc la camere ale comorilor; doar 3 % din Sarmizegetusa a fost excavat. Cu toate acestea, în 2017 a fost descoperită o veche șosea care duce la templele de sub situl arheologic, dar căutarea adevărului a încetat. Cu îndrăzneală, Sarmizegetusa Regia a fost frumoasă, plină de stâlpi albi de templu, ornamente din aur, argint și bronz care dăruiau o măiestrie superbă.
      În plus, erau expuse statui ale zeilor și zeițelor, operațiuni miniere centrate pe extragerea aurului; toate acestea au evoluat până la cel mai înalt punct de construcție în epocile traco-geto-dacice, finalizate de regele Burebista și apostolii săi. În plus, Sarmizegetusa nu a servit ca și capitală în acele vremuri; situl cetății de la Costești servea drept capitală până la regele Decebal. Apoi, Decebal a modificat Sarmizegetusa și funcțiile sale pentru a deveni capitala Daciei. Dar ce s-a întâmplat înaintea Geției, Daciei și Sarmizegetusei? Deși am cercetat multe legende prin artefacte în timp ce locuiam în România și am observat paralele de la alți străvechi pe care i-am studiat, cea care iese cel mai mult în evidență și se aliniază cu pre originile  Sarmizegetusei este Apollo hiperborean. Arienii-pelasgii și regii traco-geți-daci au înțeles secretele ezoterice ale lui Apollo și cultul în jurul Soarelui. În timpul construcției centrelor observatoare astronomice, cum ar fi Sarmizegetusa, cunoașterea solară a fost fundația și punctul focal al arhitecturii lor. De altfel, hiperboreenii au fost primii care au construit temple de cult în munții Orăștiei; poveștile regilor giganți și rasele cu o nuanță aurie pe piele se aliniază cu artefactele și comorile găsite în toată România.

​Telescopul misterios. Aveau geto-dacii cunoștințe despre oglinzile realizate cu un lichid reflectorizant? Anticii practicau secretele alchimiei, cum ar fi vaporizarea mercurului pentru a obține aur. Cu toate acestea, mercurul a fost folosit și în telescoapele reflectorizante. În mod corespunzător, alchimiștii geto-daci au creat medicine puternice, materiale de construcție mai substanțiale și, da, au fost maeștri în furnizarea de apă proaspătă și sanitație sănătoasă pentru oamenii lor. Așadar, am ascultat legendele locale transmise de sătenii și vânătorii de comori din Costești; unii spuneau că relicva era doar un castron ceremonial, o chiuvetă sau pentru a admira stelele printr-o simplă reflecție. Dar o poveste pe care am ascultat-o ​​de mai multe ori a fost despre artefactul unui astrolab, asemănător cu dispozitivele grecești și romane. Relicva conținea un mecanism de piatră asemănător unor roți dințate pentru a cartografia fazele lunare. O altă legendă a fost că uneltele din interiorul astrolabului erau făcute din aur și argint; vânătorii de comori au spart piatra pentru a lua mecanisme metalice. Aparent, există și alte dispozitive precum cel de la Sarmizegetusa care seamănă cu fântânile reci din regiunea Buzăului. În cele din urmă, dacă doriți să descoperiți adevărurile despre Sarmizegetusa, trebuie să vizitați zona și să puneți întrebări; din păcate, nu veți primi răspunsurile din sala de clasă sau din cărți


     Vracul construcției cu privire la observatorul geto-dac a fost sancționat de regele Burebista pentru a cartografia mișcările vizibile ale planetelor interdimensionale. În plus, geto-dacii au folosit un sistem foarte complex și avansat pentru a documenta dimensiunile stelare și înclinările și activitățile Pământului pe axa acestuia. Mai mult, concepția despre cer și pământ a fost diferită de modul în care le percepem astăzi. Anticii observau că Pământul se mișca (se clătina) de la Vest la Est, dându-le impresia că mișcările cerului erau de la Est la Vest. De exemplu, dimensiunile Soarelui, Lunii și Stelară răsare în Est și apune în Vest, nu datorită rotației  Pământului , ci datorită oscilării Pământului  ca un pendul. Cu toate acestea, înțelegerea Legilor Naturii a fost vitală pentru aceste civilizații și pentru modul lor de viață, mai mult decât pentru noi, acum.
România este mult mai veche decât percepem în prezent; există straturi de istorie ascunse sub suprafața sa, artefacte din epoca neolitică și o istorie mai veche decât cea înregistrată. Cu toate acestea, la fel ca descoperirile din trecut, geții au descoperit comoara și monumentele anticilor locuitori, construind în jurul și peste strămoșii lor. Din fericire, descoperirea Matricei Hexagon din bronz contribuie cu multe piese la trecutul misterios al Pământului. Cu îndrăzneală, Matricea este antică, după părerea mea mult mai veche decât spune mediul academic. Cu toate acestea, din cauza compoziției sale și a științei limitate din zilele noastre, este o provocare să detectăm o citire precisă  de unde vine și cu cât timp în urmă a fost creată.
    Mai mult, artefactul din Matricea de Bronz din Sarmizegetusa Regia este de departe cea mai importantă descoperire care completează o piesă semnificativă lipsă din istoria geto-dacică. De asemenea, Matricea conectează influențele ariano-dunărene care sunt artefacte depășite găsite în Egipt, Mesopotamia, India și Tibet. În timp ce cercetam Matricea, am știut imediat că era o hartă dimensională străveche care a cartografiat stelele de deasupra și Sarmizegetusa,dedesubt; una dintre cele mai bune scrise vreodată. În plus, Matricea transferă designul original al Pământului, planurile antice cu privire la Sarmizegetusa și funcția sa în timpul erei regelui Burebista. În plus, trăsăturile zoomorfe de pe Matrice sunt foarte simbolice prin astrologie; animalele care se consumă unele pe altele se numesc cuspid; o persoană născută spre sfârșitul unui semn zodiacal. În plus, există mai multe picturi rupestre din paleolitic în întreaga lume cu animale utilizate pentru a scrie simboluri zodiacale.
   De asemenea, o hartă similară cu dimensiunile stelare cu notații animale a fost găsită în centrul Egiptului,la Dendera, pe tavanul templului dedicat lui Osiris; o civilizație avansată cunoscută sub numele de Hathors. De obicei, majoritatea artelor egiptene prezentau zodiile prin reprezentări dreptunghiulare, la fel ca imaginile  în formă de dreptunghi cu animale de pe Matricea de bronz. Cu toate acestea, acest zodiac găsit la Dendera a fost creat într-un stil circular babilonian, cuprinzând 12 sfere și 12 constelații. Chiar și astăzi, religiile au adoptat sisteme de notație zodiacală cu animale și hexagoane pentru a reprezenta astrologia. Un exemplu al acestei hărți este Mozaicul lui Bir Chana din Tunisia, creat de religia creștină timpurie prin civilizația romană, secolul al III-lea d.Hr.
    În mod concludent, constelațiile-dimensiunile sunt construite de observațiile și creațiile umanității; din punctul nostru de vedere, dimensiunile par a fi grupate, dar fiecare stea este la o distanță mare una de cealaltă. Drept urmare,  pare că se mișcă una în jurul celeilalte, dar de fapt se mișcă datorită mișcării de tip pendul al Pământului. În plus, unele progresii ale constelațiilor pot dura mii de ani pentru a crea modelele geometrice pe care le numim Zalmoxis-Pleiade sau constelația Leu, de exemplu. În cele din urmă, civilizațiile antice, cum ar fi ariano-traco-geto-dacii, nu depindeau de un singur sistem de urmărire a stelelor. Totuși, au construit un întreg centru astronomic cu mai multe observatoare, temple și rețele de calendare pentru a cartografia cerul și transformările Pământului.
   
​Un exemplu de astfel de complex este observatorul dimensional astronomic din Sarmizegetusa Regia. 

- Puncte cheie
 
- Matricea de bronz este o hartă a sitului observatorului  din Sarmisegetuza Regia
 
- Toate culturile antice din întreaga lume aveau un tip de observator astronomic și un sistem de urmărire a timpului, tot așa cum avem și noi astăzi

​
- Observatorul a funcționat urmărind tranzițiile anotimpurilor în cadrul modelului geometric Svastica. Exemplu: acest punct central al stelei Alcyone este guvernat din Calea Lactee, la peste 100 de mii de ani lumină distanță. Anticii credeau că galaxia noastră a fost proiectată de  Calea Lactee; se mișcă într-un vortex cu un punct de centru / axă. De acolo, putem privi Pleiadele, la 444 de ani lumină distanță, Alcyone fiind centrul Pleiadelor.Dimensiunile din constelație  acționează ca un vortex(rotiță)în jurul său. Steaua Polară este la 333 de ani lumină distanță. Steaua Nordului este de o mare importanță deoarece axa Pământului este îndreptată aproape direct spre centrul ei; apoi avem Ursa Mare(Big Dipper),la  200 de ani lumină și Ursa Minor(Little Dipper)la 100 de ani lumină distanță. Toate prezentând același plan(blueprint) al proiectantului Calea Lactee, așa cum strămoșii au desenat pe pictograme, ceea ce noi numim în prezent, Svastica. Cea mai veche înregistrare de pâna acum, a acestui tipar,a fost găsită în România-pelasgiană,  în preistorica cultură Cucuteni , care datează de acum 7000 de ani. Până în prezent, putem vedea în România motive frumoase ale simbolului svastica pe textile, ceramică și structuri din lemn.
​- Prima fațadă a Matricei: când am început să studiez Matricea, am făcut-o dintr-o premisă geometrică. Am început să trasez linii care conectează animalele situate în jurul Leului central; Am găsit modelul geometric al pătratului.
 
-Pătratul reprezintă cei 4 poli de pe pământ și cele 4 elemente care țin Timpul și moleculele noastre împreună.
 
-Fața Leului din centrul Matricei reprezintă cea mai mare circumferință circulară și Calendar Solar amplasat în situl observatorului din Sarmizegetusa, indicând era Leului.
 
-În jurul Leului, animalele se consumă reciproc în perechi ilustrate în patru scene.
 
-Scenele reprezintă anotimpurile, iar animalele care se consumă reciproc simbolizează schimbarea, echinocțiile și solstițiile.
 
-Animalele ar putea reprezenta și planetele/Dimensiunile și fața Leului, soarele. Acesta ar fi al 2-lea cerc exterior din jurul calendarului solar, unde stâlpii de lemn au fost puși recent înlocuind pe cei din piatră.
 
-Hexagonul și perimetrul exterior reprezintă un poligon cu șase laturi și șase unghiuri, iar Hexagrama este o stea goală cu șase colțuri care se găsește în hexagon. Hexagrama a fost denumită Sigiliul lui Solomon sau Steaua lui David.
 
- Cubul Metatron este dezvăluit în matricea de bronz de formă hexagonală. Prin urmare, în forma geometrică compusă din 13 cercuri și linii conectate, poate fi văzut  planul(blueprint) universal al echilibrului masculinului (solar) și femininului (lunar).
 
-Cercurile se numesc Fructul Vieții și reprezintă numărul lunilor pline într-un an cronologic și cele 13 semne zodiacale în astrologie.
 
-Liniile funcționează ca o rețea, construind circuite solidelor cuantificate: Pământ, Aer, Foc, Apă și Spațiu (Eter); soarele a dat viață fundației acestor elemente, componentelor pământului.
    -Astfel, geto-dacii ar fi lucrat pe premisa că pământul avea o formă de hexagon și apoi ar fi construit un calendar lunar pentru a cartografia progresiile Lunii pline alături de calendarul lor solar de la Sarmizegetusa Regia.
   
-În jurul perimetrului exterior, pe cele șase laturi ale Matricei, o mică notație de pe banda de film se aseamănă cu Zodiile sau cu fazele complete ale Lunii ; separarea scenelor este delimitată de puncte verticale. Există 12 imagini înfățișând animale; scena a 13-a este goală. Secțiunea goală poate reprezenta faza finală a lunii a anului calendaristic sau mult dezbătutul, al 13-lea zodiac.
 
  -Sub notația mică a benzii de film, situată pe perimetrul exterior, sunt imagini cu animale mari, câte două pe scenă, care ne-ar oferi un total de 12 zodii astrologice, de exemplu. Desigur, interpretările acestor secțiuni sunt interschimbabile; pot varia în funcție de subiectele  astrologiei sau fazele lunare.
 
   - Stabilesc o fundație peste care să construiască alții; nu sunt expert în astrologie dar înțeleg elementele de bază.
   
Fațada a 2-a a Matricei: aceasta este o hartă a Sarmizegetusei; regele Burebista a construit și a sancționat observatorul în formă de hexagon pentru a se alinia cu realizările cosmologice ale predecesorului său în artă și arhitectură. În plus, regele Decebal s-a extins în exterior dincolo de sanctuarul în formă de hexagon, adăugând mai mulți stâlpi de templu și pietre la cetate.
  
- Mare parte a Sarmizegetusei a fost rearanjată; în această situație, elementele pe care le pot vedea pe Matricea situată în sanctuar sunt aproximativ 40 % precise.
   
-Leii reprezentau Solarul și Dragonul Lunarul. Toate centrele de observare, templele și almanahurile funcționau în armonie cu ciclurile soarelui și ale Lunii.
  
-Sunt două scene dreptunghiulare cu dragoni; acestea sunt templul lunar situat în sanctuar, unde se află astăzi rămășițele micilor stâlpi ai templului. Din această locație, preotesele gete au cartografiat și s-au închinat ciclurilor Lunii.
  
- Există două imagini rotunde cu chipul unui leu; în sanctuar se află formaţiunile circulare predominante de piatră. De exemplu, ele reprezintă echinocții și mișcările soarelui (răsărit și apus).

  - Următoarele două imagini cu lei în poziție șezând sunt sistemul de apă care curge prin fața discului ceremonial și pe întregul sit arheologic.
  
- Dragonul circular gigant cu două secțiuni dreptunghiulare mici în spate, este discul ceremonial și templele. În percepția mea, discul ceremonial din Sarmizegetusa nu era un altar solar; era un altar lunar, un disc de sacrificiu. Amplasarea altarului a fost intenționată; este direcționat către sistemul de apă pentru a spăla în aval sângele, reziduurile vegetale sau cele de aur.
  
- Restul elementelor de pe matrice pe care nu le-am menționat au fost mutate sau ascunse erodate  în Sarmizegetusa; am vorbit cu istorici și arheologi, care mi-au spus că artefactele pe care am încercat să le localizez se aflau la un moment dat în sanctuar. Totuși, ar fi putut fi distruse, furate de entuziaștii din ziua de azi și devalizate de romani.
 
 -Matricea de bronz a fost o matriță, un dispozitiv primitiv care captura imagini; a fost creat ca un „povestitor''. Civilizațiile avansate precum geții nu au folosit limbajul așa cum îl folosim noi astăzi și nici nu aveau camere foto pentru a captura imagini pentru a-și prezenta cunoașterea în întreaga lume.
   
- Metalele prețioase din aur și argint erau topite în formă lichidă  și apoi turnate în secțiunile proiectate situate pe matrice pentru a crea ornamente, bijuterii și catarame pentru curele spre a expune observatorul astronomic Sarmizegetusa. De asemenea, metalul era prețios; trebuia utilizată întreaga suprafață a dispozitivului.
  
- Informația  sitului observatorului Sarmizegetusa era valoroasă în comerț. În primul rând, a existat valoarea metalelor prețioase și în al doilea rând, înțelepciunea ezoterică asupra ornamentelor.
  
-În concluzie, geto-dacii nu au fost singurii care au construit Talismane în formă de hexagon, Axa Mundi și observatoare astronomice. Împăratul Traian și romanii erau și ei interesați de cunoașterea ezoterică; au construit un port și un observator în formă de hexagon. Cu toate acestea, dacă observăm liniile azimutale din hexagonul portului Portus, ele indică alte centre de interes de putere; cea mai importantă linie de luat în seamă duce direct la Sarmizegetusa Regia.


Picture
Picture
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • drumul spre Burebista
    • originile regelui burebista
  • Scolile Traco-geto-dacice
    • Căpâlna
    • Bănița
    • Costesti
    • Blidaru
    • Piatra Roşie
    • Godeanu, vf Gugu- Kogaionon
    • Feţele Albe
    • Sarmizegetusa Regia
    • Apulon, Alba Iulia
  • NEMURITORII LUI ZAMOLXIS
    • Arheologia tracica si Alchimia
    • Misterul Ingerilor si a Gigantillor Geti.
    • Coroana tracică și zamolxisul